In de stikstofcrisis staat nog heel veel te gebeuren. Tiekstra in gesprek met Erisman


De stikstofcrisis: hoe zit dat nou precies?

De uitstoot van stikstof speelt een belangrijke rol in  de transitie van de landbouwsector naar een duurzaam systeem, hoofdthema van dit seizoen van de Boerenverstand podcast.  Luister naar hoogleraar en stikstofdeskundige Jan Willem Erisman om een beter begrip te krijgen van deze problematiek. Volgens Jan Willem Erisman kunnen wij ieder duurzaamheidsprobleem aan als we de stikstofproxlematiek op weten te lossen. 

Stikstof: het debat op scherp

Stikstof: een kleur- en geurloos gas dat overal om ons heen zweeft. Dat klinkt op het eerste oog misschien onschuldig. Toch heeft het in de afgelopen jaren een  fel debat doen oplaaien. Een teveel aan stikstof in de lucht heeft namelijk verschillende negatieve gevolgen voor de natuur.  Het leidde tot crises in de bouw én in de landbouw.

In deze aflevering gaat Deborah Sumter in gesprek met Jan Willem Erisman, hoogleraar milieu en duurzaamheid bij het Centrum voor Milieuwetenschappen in Leiden. Hij vertelt ons meer over de aanleiding van de laatste stikstof crisis,  de potentiële oplossingen en hoe jij als consument ook een rol speelt.


A compound that gives life as easily as it takes: 

Jan Willem Erisman on BBC about ammonium nitrate

Because we're experienced, reliable, and focused on results, we've had the privilege of working with a host of fantastic clients.


De Stikstof Podcast | Schonere lucht door corona, wat betekent dat voor de stikstofcrisis?